گوشی میانرده خوشقیمت آنر ۵۰ لایت در بازه قیمتی خود ردمی نوت ۱۱ پرو را به مبارزه میطلبد؛ چینیها برای بازپسگرفتن جایگاه پیشین خود در بازار گوشیهای هوشمند محصولات متنوعی را پس از جدایی از هواوی بهبازار عرضه کردهاند؛ از ساعت هوشمند گرفته تا گوشی هوشمند تاشو. اما آنر همچنان توجه ویژهای به گوشیهای هوشمند میانرده دارد و با عرضه مدلهای مختلف مانند آنر ۵۰ لایت، توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. مدل ۵۰ لایت در زمان نگارش این مقاله، در بازه قیمتی ۶ تا ۷ میلیون تومان بهفروش میرسد که نمایندههای شاخص شرکت شیائومی مانند ردمی نوت 11 پرو نسخه گلوبال این قسمت از بازار را قبضه کردهاند.
پیش از شروع بررسی بهتر است نگاهی به مشخصات شاخص سختافزاری آنر ۵۰ لایت داشته باشیم. گوشی میانرده آنر به نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی با پنل IPS LCD مجهز شده است که از دقت +Full HD بهره میبرد. نمایشگر از حاشیههای باریکی بهره میبرد و دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی بههمراه سنسور سنجش نور در حفرهای کپسولی شکل در گوشه بالا سمت چپ قرار گرفتهاند.
اجتماع ۴ سنسور، مجموعه دوربینهای آنر ۵۰ لایت را تشکیل میدهند که شامل دوربین واید، اولتراواید و ماکرو میشوند و دوربین چهارم نیز تنها وظیفه تشخیص عمق تصاویر در عکسهای پرتره را بهعهده دارد. باتری دستگاه ظرفیتی ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی دارد و با استفاده از شارژر ۶۶ واتی درون جعبه قابل شارژ است.
در زیر نمایشگر، قلب تپنده دستگاه یعنی تراشه Snapdragon 662 قرار دارد که ۶ یا ۸ گیگابایت رم برای انجام چندوظیفگی آن را همراهی میکند؛ اما در بازار کشورمان تنها مدل ۸ گیگابایتی عرضه شده است. حافظه ذخیرهسازی نیز تنها یک مدل آن هم با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت خواهد بود.
طراحی و کیفیت ساخت آنر ۵۰ لایت
بدنه دستگاه کاملاً از پلاستیک ساخته شده است و خبری از متریال دیگری نیست. کیفیت بدنه هم مانند تمامی محصولات پلاستیکی دیگر حالتی گرگ و میش دارد؛ بدین صورت که در ابتدا شاید از کیفیت بدنه راضی باشید اما رفتهرفته این احتمال وجود دارد که کمی براقیت و شادابی روزهای ابتدایی خود را از دست بدهد و دلسردکننده شود.
نوار عمودی پنل پشتی به آنچه پیشتر در پوکو X3 پرو/NFC دیده بودیم، شباهت زیادی دارد؛ با این تفاوت که فضای سمت راست و چپ بهجای مات، بهصورت براق طراحی شده است.
بیش از ۸۹ درصد از پنل جلوی دستگاه به نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی IPS LCD آن اختصاص دارد که حاشیههای اطراف آن همانند آنر X8 بسیار باریک و نازک است و حفرهای کپسولی شکل نیز در قسمت بالای آن مشاهده میشود. در نگاه اول بهنظر میرسد علت استفاده از حفره کپسولی، دوربین دوگانه دستگاه باشد اما اینطور نیست و درکنار دوربین سلفی، حسگر تشخیص نور محیط قرار دارد.
آنر میانرده خود را در رنگهای آبی، مشکی و نقرهای روانه بازار کرده و ما نیز رنگ آبی آن را دراختیار داشتیم. طراحان آنر تمام سعی خود را کردهاند تا محصولی مدرن و جوانپسند را طراحی کنند و تا حدودی به این مهم نیز دست پیدا کردهاند. تنها مورد آزاردهنده را میتوان طراحی دوربین نهچندان جذاب دستگاه دانست که کمی سطح طراحی آن را کاهش میدهد.
خوشبختانه با وجود بیرونزدگی نسبی قاب دوربین و بهدلیل قرار دادن حسگرها در مرکز دستگاه، خبری از لق زدن بدنه در هنگام قرار دادن روی سطح صافی مانند میز، نیست. علاوهبراین، وجود لبههای خمیده در قسمت پشت دستگاه ثبات دستگاه در دستان کاربر را افزایش میدهد؛ البته همچنان بهدلیل بدنه عریض آنر ۵۰ لایت، کار با یک دست تقریباً غیرممکن خواهد بود و بهناچار یا باید از دست دیگر خود کمک بگیرید یا از ویژگی One Handed Mode استفاده کنید.
نمایشگر و اسپیکر گوشی آنر 50 لایت
آنر برای مدل ۵۰ لایت از یک پنل ۶٫۶۷ اینچی IPS LCD استفاده کرده است که از دقت +Full HD بهره میبرد و با چگالی پیکسلی 391ppi کیفیت مناسبی را ارائه میکند. همانند دیگر پنلهای میانرده آنر، این مدل نیز با خود دو پروفایل رنگی بههمراه دارد که شامل Normal و Vivid میشود.
سطح روشنایی پنل نیز چه در حالت دستی و چه در حالت خودکار از ۴۰۰ نیت فراتر نمیرود که عدد مناسبی برای محیطهای داخلی و عددی نامناسب و چالشبرانگیز در محیطهای خارجی و زیر نور آفتاب بهشمار میرود. در مقام مقایسه میتوانیم به حداکثر روشنایی ردمی نوت ۱۱ پرو 4G اشاره کنیم که با بهرهمندی از پنل OLED در حالت خودکار، روشنایی بیش از ۱۰۰۰ نیت را تولید میکند و برای کار در زیر نور آفتاب گزینهای عالی محسوب میشود.
آنر تصمیم گرفته تا در مدل ۵۰ لایت از بلندگوی تکی Mono استفاده کند و خبری از بلندگوهای استریو نیست. تفکیک صدا بهخوبی انجام میشود اما تا زمانی که حجم صدا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد باشد؛ سپس با حداکثر حجم صدا، فرکانسهای میانی کمی ناپایدار میشوند و کیفیت مطلوبی را ارائه نمیدهند. سطح فرکانسهای بالا نیز قابل قبول نیست اما همچنان میتواند در ارائه صدایی بهتر تأثیرگذار باشد. درواقع وصف عملکرد بلندگو آنر ۵۰ لایت در کلمه «خوب» خلاصه میشود.
نرمافزار و رابط کاربری آنر ۵۰ لایت
هرچند آنر در ظاهر شرکتی جدا از هواوی بهشمار میرود، رابط کاربری آنها شباهت بی چون و چرایی دارد؛ بهطوری که از طراحی آیکونها گرفته تا جلوهها و امکانات نرمافزاری، همه و همه در پوستههای EMUI و Magic UI مشترک است. تنها در قسمت Quick Settings و بخش اعلانات تفاوتهای عمدهای میان این دو به چشم میخورد.
Magic UI امکانات گستردهای دارد و ویژگیهای شخصیسازی متنوعی را دراختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان حس نپختگی از تمامی بخشهای آن میبارد. بگذارید کمی موضوع را بازتر کنیم. طراحی پوسته اختصاصی آنر در سالهای گذشته مانده است؛ شاید این آیکونها و جلوهها برای سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ زیبا خوانده میشد اما در سال ۲۰۲۲ کمی از مد افتاده و قدیمی و بعضاً خشک شمرده میشود.
امروزه اکثر شرکتها به سمت استفاده از آیکونهای متحرک حرکت کردهاند تا کاربر در هنگام ورود یا خروج از اپلیکیشن جلوه بصری زیبایی مشاهده کند. یا در نمونهای دیگر میتوانیم به پسزمینه پنل Quick Settings اشاره کنیم که در رابط کاربری MIUI و One UI به سمت شیشهای و شفاف شدن حرکت کرده است اما در Magic UI چنین نیست.
درواقع میتوان ادعا کرد که با پوستهای خسته و فاقد جلوههای جذاب امروزی هستیم. چنین موارد کوچکی که در بالا اشاره شد، با اینکه ممکن است دیده نشوند اما قطعاً به افزایش کیفیت تجربه کاربری کمک شایان ذکری خواهند کرد.
اما از ظاهر و طراحی پوسته که بگذریم، در بطن آن نیز نسخهای تاریخگذشته از اندروید یعنی اندروید ۱۱ را شاهد هستیم که یک نسل با استانداردهای حال حاضر گوگل و دیگر شرکتها فاصله دارد. از طرفی خبری از بهروزرسانی اندروید ۱۲ یا حتی ۱۳ بهگوش نمیرسد و مشخص نیست که آیا بالأخره روح نسل دوازدهم اندروید در کالبد گوشی آنر 50 لایت دمیده خواهد شد یا خیر.
آنر موفق شده با جدایی از هواوی، دوباره مجوز استفاده از سرویسهای گوگل را بهدست آورد و گوشیهای هوشمند خود را با سرویسهای محبوبی چون گوگل مپ، گوگل کیپ و گوگل فوتوز عرضه کند. پرواضح است که گوگلپلی نیز بهصورت پیشفرض حضور دارد و نیازی به استفاده از فروشگاههای نرمافزاری سومشخص نیست.
جمعبندی و مقایسه آنر ۵۰ لایت با رقبا
ارزشگذاری آنر ۵۰ لایت و پیشنهاد آن برای خرید کمی دشوار است؛ چراکه بهلحاظ عملکردی از رقیبی همچون ردمی نوت ۱۰ پرو شیائومی و دیگر میانردههای بازار در بازه قیمتی ۶ میلیون در سطح پایینتری ظاهر میشود. استفاده از اندروید ۱۱، رابط کاربری نسبتاً قدیمی و عملکرد نهچندان مناسب دوربین و صدالبته سیاست بهروزرسانی نامعلوم بر شدت فاصله گرفتن آن از دیگر رقبا میافزاید.
خرید نمایندههایی از شیائومی مانند مورد نام بردهشده یا ردمی نوت ۱۱ پرو 4G میتواند تصمیمی بهتر تلقی شود؛ چراکه در شرایط حال حاضر بازار موبایل و قدرت خرید مردم، ریسک خرید نیز بهشدت افزایش پیدا میکند و منطق، خرید گزینهی مطمئنتر را پیشنهاد میکند.
اما اگر همچنان به خرید آنر ۵۰ لایت مصمم هستید باید این نکته را در نظر داشته باشید که با وجود گفتههای بالا، آنر ۵۰ لایت در جایگاه خود گزینه خرید مناسبی بهشمار میرود و تنها در صورت مقایسه با رقبای همقیمت، کمی بالاتر از حد منطقی قیمتگذاری شده است.
من دوماه انر 50لایت روگرفتم وخیلی راضی هستم صفحه نمایش زیبا وکم حاشیه لمس بسیار نرم وپاسخ سریع ازگوشی باتری بسیار عالی هم نگهدارنده وهم شارژ سریع 66واتی که نیم ساعته اوکی میشه وزن مناسب وخوش دست بودن. دوربین هم کاررو درشرایط مناسب درمیاره چیپست گوشی قدرت مناسبی داره اگر میخوای مثل فلان کمپانی روزاول ریست فاکتوری نکنی وازلگ وباگ به ستوه نیای انر 50لایت رو پیشنهاد میدم البته امیدوارم انر کوتاهی نکنه واندروید12رومنتشرکنه شاید این تنها ضعف انر 50لایت محسوب میشه البته اگر انر کوتاهی کنه دراین مورد مرسی از کانال شما مؤفق باشید
من دوماه انر 50لایت روگرفتم وخیلی راضی هستم صفحه نمایش زیبا وکم حاشیه لمس بسیار نرم وپاسخ سریع ازگوشی باتری بسیار عالی هم نگهدارنده وهم شارژ سریع 66واتی که نیم ساعته اوکی میشه وزن مناسب وخوش دست بودن. دوربین هم کاررو درشرایط مناسب درمیاره چیپست گوشی قدرت مناسبی داره اگر میخوای مثل فلان کمپانی روزاول ریست فاکتوری نکنی وازلگ وباگ به ستوه نیای انر 50لایت رو پیشنهاد میدم البته امیدوارم انر کوتاهی نکنه واندروید12رومنتشرکنه شاید این تنها ضعف انر 50لایت محسوب میشه البته اگر انر کوتاهی کنه دراین مورد مرسی از کانال شما مؤفق باشید