راهنمای خرید

نقد و بررسی گوشی گیمینگ Nubia Red Magic 7S Pro

نقد و بررسی گوشی گیمینگ Nubia Red Magic 7S Pro

گوشی گیمینگ رد مجیک 7S Pro با تکیه بر سخت‌افزار قدرتمند و سیستم خنک‌کننده‌ی فعال، پایداری کم‌نظیری را در اجرای بازی‌های سنگین ارائه می‌دهد. با بررسی Nubia Red Magic 7S Pro همراه ما باشید.

درحالی‌که شاید تا چند سال پیش فکرش را هم نمی‌کردیم که روزی بخواهیم از گوشی‌های همراه به‌عنوان دستگاه‌هایی برای بازی استفاده کنیم، حالا گوشی‌های هوشمند را می‌توانیم نوعی کنسول دستی به حساب بیاوریم. اگرچه شاید به عقیده‌ی برخی از جمله نویسنده، مفهوم بازی کردن روی گوشی لمسی با ابعاد نمایشگر کوچک و بدون وجود دکمه‌های فیزیکی، موضوعیت چندانی نداشته باشد، نمی‌توانیم انکار کنیم که بسیاری از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیویی، به قابل حمل بودن دستگاه گیمینگ‌شان بیش از هر مقوله‌ی دیگری اهمیت می‌دهند.

درحالی‌که عملا بازار کنسول‌های قابل حمل به یک یا دو محصول آبرومند مثل نینتندو سوییچ و شاید استیم دک خلاصه می‌شود، برندهای مختلف از ظرفیت‌ها و پتانسیل جامعه‌ی کاربری غافل نمانده‌اند و به سراغ طراحی و تولید گوشی‌های مخصوص بازی رفته‌اند تا به‌نوعی خلأ موجود در بازار کنسول‌های پرتابل را پوشش دهند.

برند چینی Nubia که پیش‌تر زیرمجموعه‌ی ZTE به‌حساب می‌آمد و حالا به‌عنوان نامی مستقل فعالیت می‌کند، گوشی‌های گیمینگ خود را با نام Red Magic به بازار می‌فرستد. در حال حاضر، خانواده‌ی Red Magic 7 که شامل سه مدل Red Magic 7 و Red Magic 7 Pro و Red Magic 7S Pro می‌شود، جدیدترین سری گوشی‌های گیمینگ Nubia را شامل می‌شود. مدل‌های پایه و پرو، در ماه‌های ابتدایی سال جاری میلادی راهی بازار شدند و هر دو نیز به تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1 کوالکام مجهز هستند. با عرضه‌ی نسخه‌ی بهبودیافته‌ی تراشه‌ی کوالکام یعنی Snapdragon 8+ Gen 1، چینی‌ها نیز بیکار ننشستند و مدل 7S Pro را با تراشه‌ی جدید و تغییرات اندک نسبت به مدل پرو، وارد بازار کردند.

طراحی و کیفیت ساخت Nubia Red Magic 7S Pro

در نگاه اول، ضخامت و ابعاد گوشی گیمینگ Red Magic 7S Pro توجهتان را جلب خواهد کرد؛ اما خوشبختانه با یک گوشی بیش‌ازحد سنگین روبه‌رو نیستیم. وزن ۲۳۵ گرمی برای گوشی گیمینگ قدرتمندی همچون Red Magic 7S Pro معقول به‌نظر می‌رسد. به‌هرحال نمی‌توان انکار کرد که کمتر پیش می‌آید به یک گوشی با ضخامت ۱۰ میلی‌متر برخورد کنیم. بدنه‌ی 7S Pro از جنس شیشه و فریم آن نیز فلزی است؛ اما حس ما حین لمس و در دست گرفتن گوشی، بیشتر با تجربه‌ی پوشش پلاستیکی همخوانی داشت. باوجود جثه‌ی نسبتاً بزرگ، Red Magic 7S Pro به سختی از دست سُر می‌خورد که بخشی از آن را مدیون فریم تخت مشابه آیفون‌های اپل است.

برخلاف فریم، بدنه‌ی گوشی خمیده است و در قسمت میانی بدنه، طرح خاص گوشی‌های Red Magic 7 را مشاهده می‌کنیم که درون یک نوار عمودی ارائه می‌شود و نورپردازی RGB نیز در اطراف نوار تعبیه شده است. مجموعه‌ی سه دوربین Red Magic 7S Pro را به‌همراه فلش LED در قسمت بالای نوار عمودی مشاهده می‌کنیم که برای تقارن بیشتر، به فرم مربعی در کنار هم قرار گرفته‌اند.

گوشی گیمینگ Nubia در چهاررنگ مشکی (Obsidian)، مشکی شفاف (Super Nova)، نقره‌ای (Mercury) و زرد به‌فروش می‌رسد.

ازآنجاکه با گوشی گیمینگ طرف هستیم بنابراین عناصری را روی بدنه مشاهده می‌کنیم که به دیدنشان عادت نداریم. به‌منظور خنک‌سازی سخت‌افزار دستگاه و دریافت بهترین عملکرد، Red Magic 7S Pro به فن خنک‌کننده مجهز است. شیار ورود هوای خنک در کنار دوربین‌ها و شیار خروجی هوای گرم در بخش سمت راست فریم قرار دارند. به‌خاطر جای‌گیری شیار روی فریم، دکمه‌های قفل و پاور اندکی پایین‌تر از حد معمول تعبیه شده‌اند و بسیار پیش می‌آید که ناخودآگاه به‌جای دکمه‌ها، شیار را لمس کنید.

طبق تجربه‌ی ما از کار با گوشی، حین بازی یا پردازش‌های سنگین حتماً دستتان چندباری روی یکی از شیارهای فن قرار می‌گیرد و باید بخشی از حواستان را به جای‌گیری دست‌ها معطوف کنید. برای داشتن کنترل بیشتر در بازی‌ها، به‌خصوص بازی‌های اکشن و شوتر، دو تریگر (Trigger) لمسی نیز در بالا و پایین سمت راست فریم جای گرفته‌اند تا وقتی گوشی را به‌صورت افقی در دست می‌گیرید، انگشت‌های اشاره روی دو تریگر قرار بگیرند. عملکرد تریگرها مطلوب است و به حرفه‌ای‌تر شدن تجربه‌ی بازی کمک خواهد کرد.

در بخش پایین فریم، درگاه سیم‌کارت‌، بدون پشتیبانی از حافظه‌ی microSD در کنار اسپیکر و درگاه USB-C قرار دارد. سمت چپ فریم میزبان یک اسلایدر فیزیکی برای فعال و غیرفعال کردن اپلیکیشن Gaming Mode است که در مورد آن در بخش‌های بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد. در قسمت بالای فریم نیز جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون و اسپیکر مکالمه را می‌بینیم که به‌عنوان اسپیکر ثانویه نیز عمل می‌کند.

در نمای جلوی گوشی، حاشیه‌های بسیار باریک نمایشگر ۶٫۸ اینچی کاملاً به چشم می‌آید. نسبت نمایشگر به بدنه حدود ۸۷٫۱ درصد است و باریک بودن حاشیه‌ها، احتمال لمس تصادفی حین کارهای مختلف و به‌خصوص بازی را افزایش می‌دهد. البته باوجود گزینه‌ی Edge Accidental Touch Protection در نرم‌افزار Gaming Mode می‌توانید در بازی‌ها، دو قسمت پایین نمایشگر که در بیشترین تماس با کف دستانتان هستند، غیرفعال کنید. برای محافظت، روی نمایشگر نیز با لایه‌ی Gorilla Glass 5 پوشانده شده است.

نمایشگر و اسپیکر Nubia Red Magic 7S Pro

گوشی گیمینگ Red Magic 7S Pro از نمایشگر ۶٫۸ اینچی با پنل OLED و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند که وضوح ۲۰۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل را با نسبت تصویر کشیده‌ی ۲۰:۹ دراختیار قرار می‌دهد. باوجود اینکه حداقل در تنظیمات نرخ نوسازی، تنها سه گزینه‌ی ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز برای انتخاب دراختیار کاربر قرار می‌گیرد، اما با ورود به برنامه‌های مختلف، نرخ نوسازی به‌صورت Adaptive یا همان تطبیقی تغییر می‌کند که نحوه‌ی عملکرد آن نیز در نوع خود عجیب است. مثلاً فارغ از گزینه‌ی انتخابی شما، نرخ نوسازی برای وبگردی روی ۶۰ یا ۹۰ هرتز ثابت می‌شود (برای Chrome روی ۶۰ هرتز و برای Edge روی ۹۰ هرتز).

برای یکپارچه‌تر شدن تجربه‌ی بصری و غوطه‌وری هرچه بیشتر کاربر در محتوا، از بریدگی دوربین سلفی خبری نیست و دوربین زیر نمایشگر قرار گرفته است. نمایشگر همچنین می‌تواند از نرخ نمونه‌برداری لمسی تا ۹۶۰ هرتز نیز پشتیبانی کند تا به‌ویژه در بازی‌ها، سرعت اجرای فرامین لمسی بالاتر برود.

پنل Red Magic 7S Pro همچون دو گوشی دیگر هم‌خانواده‌اش از عمق رنگی ۱۰ بیتی پشتیبانی می‌کند و می‌تواند یک میلیارد رنگ را نمایش دهد. استاندارهای HDR10 و HLG نیز روی نمایشگر پشتیبانی می‌شوند. حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر قرار دارد و دقت عملکرد خوبی حین باز کردن قفل صفحه ارائه می‌کند، بعلاوه با استفاده از همین حسگر می‌توان از قابلیت سنجش ضربان قلب نیز استفاده کرد؛ البته سنجش ضربان قلب با چنین روشی در مقایسه با حسگرهای حرفه‌ای در ساعت‌های هوشمند، تا حدی خطا هم دارد.

جمع‌بندی

رد مجیک 7S Pro یک گوشی گیمینگ تمام‌عیار است و با اختصاص دادن تقریباً تمام منابع به همین برچسب کاربری، از همان ابتدا تمام تعارفات را با کاربران کنار می‌گذارد. تجربه‌ای که 7S Pro در بخش‌هایی همچون عکاسی و وبگردی ارائه می‌کند کاملاً متوسط و در حد گوشی‌های میان‌رده‌ی بازار به نظر می‌رسد؛ اما از سوی دیگر، تمام عناصری که گیمرها برای لذت‌بردن از بازی‌های موبایل نیاز دارند در 7S Pro گرد هم می‌آیند. نمایشگر ۱۰ بیتی با دقت رنگ و روشنایی قابل قبول، سخت‌افزار قدرتمند به همراه سیستم خنک‌کننده، قابلیت‌های نرم‌افزاری مخصوص بازی‌ها، تریگرهای لمسی کارآمد و پایداری عملکرد مثال‌زدنی در کنار شارژدهی قابل قبول، رد مجیک 7S Pro‌ را به دستگاه رویایی موبایل گیمرها تبدیل می‌کنند.

شاید تنها ایراد رد مجیک 7S Pro، تجربه‌ی نرم‌افزاری نه‌چندان دلچسبی باشد که با پوسته‌ی کاربری اختصاصی رد مجیک به کاربر ارائه می‌شود. ازآنجاکه این روزها برای دراختیار داشتن یک گوشی پرچم‌دار باید حتی در بعضی موارد، بیشتر از برچسب قیمتی رد مجیک 7S Pro هزینه کنید، شاید برای افرادی که زمان قابل توجهی از روز را به بازی کردن با گوشی هوشمندشان اختصاص می‌دهند، انتخاب رد مجیک 7S Pro حتی معقولانه‌تر از انتخاب یک پرچم‌دار متداول باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.