نقد و بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴
نقد و بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ 4

گلکسی زد فلیپ ۴ جایگزین پرفروش‌ترین گوشی تاشدنی سامسونگ شده است؛ اما تغییرات چشم‌گیری را درمقایسه‌با آن ارائه نمی‌دهد. با بررسی گلکسی زد فلیپ ۴ همراه ما باشید.

گلکسی زد فلیپ ۴ حتی از گلکسی زد فولد ۴، دیگر تاشدنی سامسونگ نیز تغییرات جزئی‌تر و ناچیزتری را درمقایسه‌با نسل گذشته‌اش تجربه می‌کند؛ گوشی هوشمند تاشویی که نه به‌لحاظ بصری و طراحی، نه دوربین و نه کارکردی بهبود معناداری را ارائه نمی‌دهد، باید موفقیت‌های گلکسی زد فلیپ ۳، محبوب‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین تاشدنی سامسونگ را تکرار کند.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی زد فلیپ ۴

سامسونگ در رونمایی از زد فلیپ ۴، از کلماتی همچون «انقلابی»، «بهتر از گذشته» و «خارج از چارچوب» استفاده کرد، اما واقعیت این است که گوشی تاشدنی آن‌ها پس از چهار سال تحقیق و توسعه‌‌ در حوزه‌ی گوشی‌های تاشدنی، از لحاظ طراحی تفاوت محسوسی با زد فلیپ ۳ ندارد و فقط حالا کمی شکیل‌تر و صیقلی‌تر به‌نظر می‌رسد. از سوی دیگر، به دست گرفتن گلکسی زد فلیپ در حالت بسته حس سفر به گذشته را در ذهن تداعی می‌کند؛ بااین‌تفاوت که نمایشگر آن از وسط تا می‌شود و نمایشگر ثانویه حال‌وهوای آینده‌نگرانه‌ای دارد.

طراحی زد فلیپ را می‌توان در سه کلمه خلاصه کرد: باکلاس، نوستالژیک و متمایز. سامسونگ جامعه‌ی هدف این گوشی را افرادی در نظر گرفته که هم می‌خواهند خاص باشند و هم دلشان برای گوشی‌های تاشدنی سال‌های ابتدایی دهه‌ی ۲۰۰۰ تنگ شده است. به‌خاطر تأکید بر همین استایل و حس خاص بودن، زد فلیپ ۴ در رنگ‌های جلب‌توجه‌کننده یاسی، گلبهی، آبی و البته رنگ مشکی برای سلیقه‌های محافظه‌کارانه‌تر به‌فروش می‌رسد.

فریم و پوشش لولای گلکسی زد فلیپ ۴ شبیه گذشته از آلیاژ جدیدی به‌نام Armor Aluminum ساخته شده‌ که به‌گفته‌ی سامسونگ، مقاوم‌ترین آلومینیوم این شرکت است؛ البته کره‌‌ای‌ها برای هرچه زیباتر کردن طراحی زد فلیپ ۴، از حاشیه‌ی فلزی پشت گوشی جایی که دو بدنه در محل لولا به هم می‌رسند کم کرده‌اند تا رنگ مات بدنه‌‌ی شیشه‌ای بهتر خودنمایی کند.

پنل پشتی گلکسی زد فلیپ ۴ و پوشش مشکی نمایشگر ثانویه، از جنس گوریلا گلس ویکتوس پلاس با درجه‌ی محافظتی بیشتر از نسل قبل ساخته شده‌اند؛ اما از پنل اصلی گوشی شیشه‌‌ی تاشدنی Ultra Thin Glass محافظت می‌کند که دربرابر ضربه‌ی ناخن بسیار آسیب‌پذیر است؛ هرچند به‌گفته‌ی سامسونگ، می‌تواند بالغ‌بر ۲۰۰ هزار بار تاخوردگی را تاب بیاورد. در بررسی ما، این پوشش بافت نرمی داشت و ژست‌های حرکتی روان و تقریباً بدون اصطکاک انجام گرفت. تاخوردگی وسط نمایشگر نیز اگرچه چندان به‌چشم نمی‌آید، کماکان به‌اندازه‌ای عمق دارد که هنگام اسکرول‌های مکرر، آزاردهنده باشد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر گلکسی زد فلیپ ۴

پرواضح‌است که صفحه‌نمایش زد فلیپ ۴ اصلی‌ترین وجه تمایز آن با دیگر دستگاه‌های بازار به‌شمار می‌رود. کره‌ای‌ها در تولید مدل‌جدید تغییرات چندانی را به‌وجود نیاورده‌اند و همچنان به استفاده از نمایشگر ۶٫۷ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بسنده کرده‌اند. به‌گفته‌ی سامسونگ نمایشگر گلکسی زد فلیپ ۴ همانند برادر بزرگ‌تر، امکان تولید روشنایی تا ۱۲۰۰ نیت را دارد و نرخ‌نوسازی تطبیق‌پذیر آن نیز از یک تا ۱۲۰ هرتز متغیر خواهد بود. ما نیز در بررسی‌های خود به عدد ۱۱۸۷ نیت رسیدیم که تفاوتی با میزان اعلام شده از سوی سامسونگ ندارد.

برخلاف زد فولد ۴، تغییرات چندانی در زد فلیپ ۴ مشاهده نمی‌شود؛ البته سامسونگ سعی کرده است تا در نسل جدید با افزودن ویژگی‌های کوچک مختلف، امکانات فعلی دستگاه را کارآمدتر از گذشته کند. در این‌میان می‌توانیم به شخصی‌سازی گسترده ظاهری و دسترسی به Quick Access و کنترل وضعیت WiFi، بلوتوث و موارد دیگر، ازطریق نمایشگر خارجی، اشاره کنیم. علاوه‌براین امکان افزودن حداکثر ۳ مخاطب برای دسترسی سریع‌تر و همچنین کنترل دستگاه‌های متصل به خانه‌ی هوشمند نیز وجود دارد؛ البته درنظر داشته باشید که دسترسی به Quick Access تنها به ۶ مورد و بدون امکان شخصی‌سازی محدود خواهد بود.

از ویژگی‌های جدید دیگر نمایشگر خارجی می‌توان به پشتیبانی از پوسته‌های قابل شخصی‌سازی متنوع و ویجت‌ها اشاره کرد. علاوه‌براین این امکان وجود دارد تا با دوبار فشردن دکمه قفل و باز کردن دوربین، به حالت فیلم‌برداری و پرتره نیز دسترسی داشته باشید.

افت ناامیدکننده عملکرد، اما رفع مشکل داغ شدن در تراشه TSMC

تراشه‌ی کوالکام همچنان از همان ماژول گرافیکی Adreno برای انجام دادن پردازش‌های مبتنی‌بر GPU استفاده می‌کند، بااین‌تفاوت که فرکانس آن ۱۰ درصد نسبت به گرافیک Snapdragon 8 Gen 1 بیشتر شده است. طبق اعداد و ارقام اعلام شده از سوی کوالکام، لیتوگرافی TSMC، افزایش ۳۰ درصدی بهره‌وری به نسبت عملکرد در CPU و نرخ فریم در GPU را به همراه دارد.

با تمام تفاسیر، کوالکام ادعا می‌کند که به‌لطف لیتوگرافی ۴ نانومتری شرکت تایوانی، تراشه‌ی Snapdragon 8+ Gen 1 در کاربری‌های واقعی و استاندارد، نسبت به Snapdragon 8 Gen 1 حدود ۱۵ درصد توان کمتری مصرف خواهد کرد؛ مسئله‌ای که به افزایش عمر باتری دستگاه‌های همراه می‌انجامد.

تراشه‌ی کوالکام برای فراهم کردن امکان اتصال به شبکه‌ی 5G، از مودم یکپارچه‌ی X65 بهره می‌برد تا بتواند اتصال به شبکه‌ی نسل پنجم را در محدوده‌ی فرکانسی کمتر از ۶ گیگاهرتز و محدوده‌ی موج میلی‌متری با سرعت دانلود بیشینه‌ی ۱۰۰۰۰ مگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود بیشنیه‌ی ۳۰۰۰ مگابیت‌برثانیه برقرار سازد. به‌عنوان سایر امکانات ارتباطی، زد فلیپ ۴ امکان اتصال با وای‌فای ۶ و بلوتوث ۵٫۲ را نیز دراختیار می‌گذارد.

جمع‌بندی و مقایسه گلکسی زد فلیپ ۴ با رقبا

سامسونگ بدون افزایش برچسب قیمتی دلاری گلکسی زد فلیپ، چند ویژگی برای بهبود تجربه‌ی کاربری گوشی تاشدنی خود، به نسل چهارم آن افزوده است؛ گوشی تاشدنی پرفروش و نسبتاً مقرون‌به‌صرفه‌ی کره‌ای‌ها اکنون تراشه‌ی قدرتمندی دارد، عمر باتری بیشتری ارائه می‌دهد و به‌اندازه‌ی گذشته نیز داغ نمی‌کند.

با کنار گذاشتن تراشه و باتری و البته چند تغییر جزئی ظاهری، دیگر هیچ تفاوت بنیادی دیگری در گلکسی زد فلیپ ۴ نسبت به نسل گذشته یافت نمی‌شود؛ ما انتظار داشتیم که پس از چهار نسل، تاخوردگی صفحه‌نمایش نمود کمتری داشته باشد، شکاف بین دو قسمت گوشی در حالت تاشده کاهش یابد، مجموعه‌ی دوربین کارآمدتری به دستگاه اضافه شود و نمایشگر خارجی، قابلیت‌های مهم‌تری را دراختیار کاربر بگذارد.

با شرایط فعلی، برای کاربران گلکسی زد فلیپ ۳، ارتقا به نسل جدید، به هیچ‌وجه تصمیم معقولی محسوب نمی‌شود؛ از طرف دیگر، فردی که قصد خرید گوشی پرچم‌دار دارد، می‌تواند با قیمت هزار دلاری گلکسی زد فلیپ ۴، دستگاه کارآمدتری را از دنیای اندروید یا iOS‌ تهیه کند که عملکردهای اساسی مثل عکاسی را بسیار بهتر از تاشدنی سامسونگ ارائه می‌دهد.

گلکسی زد فلیپ ۴ برای کاربری مناسب است که زرق و برق گوشی هوشمند و خاص‌بودنش، به هر پارامتر دیگری ترجیح می‌دهد.