نقد و بررسی شیائومی ۱۲
نقد و بررسی شیائومی ۱۲

پرچمداری تمام‌عیار با برچسب قیمتی قاتلان پرچم‌دار؛ آیا شیائومی ۱۲ می‌تواند به‌عنوان ناجی، سهم سامسونگ از پرچمداران را به سمت شیائومی سرازیر کند؟ با داغ‌شدن تب‌و‌تاب گوشی‌های سری اولترا (یا مکس)، تفکر پیشین مبنی‌بر تولید پرچم‌داران جمع‌و‌جور به‌طور کامل به‌فراموشی سپرده شده است. سونی پیش‌تر با عرضه‌ی مدل‌های کامپکت سعی در جلب نظر افراد علاقه‌مند به تلفن‌های همراه جمع‌و‌جور داشت، اما حالا با گذشت چند سال جای خالی دستگاهی که هم خوش‌دست باشد و هم قدرتمند، حس می‌شود. حال، شیائومی ۱۲ با ابعادی مشابه شیائومی 12X و قدرت پردازشی شیائومی ۱۲ پرو، ادای دینی به گوشی‌های کامپکت به‌شمار می‌رود؛ دستگاهی که به‌راحتی می‌تواند لقب خوش‌دست‌ترین پرچم‌دار اندرویدی بازار را نیز از آنِ خود کند.

شیائومی ۱۲ در حال حاضر در بازار ایران با حدود قیمت ۱۸ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد و رقیبی مستقیم برای گلکسی S21 FE به‌شمار می‌رود. در مقاله پیش رو به‌بررسی وجوه مختلف پرچم‌دار مقرون‌به‌صرفه‌ی شیائومی می‌پردازیم و پس از انجام مقایسه‌هایی با گلکسی S21 FE سامسونگ در نهایت به این سؤال پاسخ خواهیم داد که آیا شیائومی ۱۲ بهترین انتخاب در بازه قیمتی مذکور خواهد بود یا خیر.

توجه داشته باشید که شیائومی ۱۲، ظاهری کاملاً مشابه با شیائومی 12X دارد و تفاوت این دو مدل به استفاده از پردازنده اسنپدراگون ۸۷۰ و حذف شارژر بی‌سیم در شیائومی 12X خلاصه می‌شود. در دیگر بخش‌ها شامل صفحه‌نمایش، جنس بدنه، ظرفیت باتری، دوربین و موارد دیگر نیز از مشخصاتی یکسان بهره می‌برند.

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی ۱۲

شیائومی برخلاف سامسونگ، به‌جای پلاستیک و فلز، از شیشه و فلز در طراحی پرچم‌دار اقتصادی‌اش استفاده کرده است. ارزان‌قیمت‌ترین پرچم‌دار شیائومی طراحی بی‌عیب و نقصی دارد و از نظر خوش‌دستی، یکی از برترین‌های بازار به‌شمار می‌رود. لبه‌های نمایشگر به داخل خم شده‌اند و این خمیدگی تا فریم و پنل پشتی نیز امتداد پیدا می‌کند. شیشه گوریلا گلس ویکتوس در نمای پشتی و جلویی گوشی با فریم فلزی آن با ظرافت بالایی به همدیگر پیوند خورده‌اند؛ ظرافتی که در موتورولا اج ۳۰ پرو یا حتی گلکسی S21 FE به‌چشم نمی‌خورد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر شیائومی ۱۲

صفحه‌نمایش ۶٫۲۸ اینچی شیائومی ۱۲ یکی از منحصربه‌فردترین نمایشگرهای بازار به‌شمار می‌رود که به‌دست شرکت TCL تولید می‌شود. این پنل ۱۲ بیتی تا ۶۸ برابر رنگ‌های بیشتری را درمقایسه با پنل‌های ۱۰ بیتی به‌نمایش درمی‌آورد و در مقایسه با پنل‌های مرسوم ۸ بیتی نیز برتری ۴۲۵۰ برابری دارد. از مزیت‌های بهره‌مندی از پنل ۱۲ بیتی می‌توان به پشتیبانی تمام و کمال از Dolby Vision اشاره کرد. ثمره‌ی پشتیبانی از این استاندارد، دامنه‌ی رنگی وسیع‌تر در ویدیوهای پشتیبانی‌شده و کنترل روشنایی دقیق‌تر فریم‌به‌فریم محتوا خواهد بود. ترکیب این ویژگی با بیشینه روشنایی ۱۱۰۰ نیت و صدالبته نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز، بستری فوق‌العاده برای تماشای محتوای ویدیویی را فراهم می‌کند.

نرم افزار و رابط کاربری شیائومی ۱۲

رابط‌کاربری MIUI شیائومی یکی از پرامکانات‌ترین پوسته‌های اندروید به‌شمار می‌رود؛ اما این امکانات گسترده و گزینه‌های شخصی‌سازی متنوع در دستگاه‌های میان‌رده‌ی شرکت سبب بروز باگ‌ها و مشکلات متعددی شده است. منتقدان MIUI نیز باگ‌ها و لگ‌های مختلف را یکی از اصلی‌ترین مشکلات پوسته‌ی MIUI می‌دانند اما همان‌طورکه گفتیم مشکلات یادشده بیشتر درباره‌ی میان‌رده‌ها و گوشی‌های اقتصادی شیائومی صدق می‌کند و مدل‌های پرچم‌دار عموماً در طول حیات خود، به علت بهره‌مندی از قدرت بالای پردازشی در موارد نادرتری با چنین مشکلاتی رو‌به‌رو می‌شوند. ما در طول بررسی شیائومی ۱۲ نیز با مورد قابل‌توجهی برخورد نکردیم.

سخت افزار، تجربه بازی و عمر باتری شیائومی ۱۲

باوجود حرف و حدیث‌های فراوان، چینی‌ها همچنان در گوشی هوشمند بالارده‌ی خود از تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1 استفاده کرده‌اند؛ البته به علت پرچم‌دار بودن دستگاه انتخاب دیگری در سر راه آن‌ها نبود و توفیقی اجباری شیائومی ۱۲ را با مشکلات متعدد همراه کرد. با نگاهی به ابعاد کوچک دستگاه سریعا سؤال درباره چگونگی کنترل دما در ذهن کاربر نقش خواهد بست و شیائومی برای پاسخ به این سؤال در زمان معرفی به محفظه‌ی بخار ۲۶۰۰ میلی‌متر مربعی آن اشاره کرد که دارای ضخامتی معادل ۰٫۳ میلی‌متر است.

بنابر ادعای شیائومی، محفظه‌ی بخار به‌کاررفته در شیائومی ۱۲ می‌تواند دمای دستگاه را در هر شرایطی کنترل کند و تا حد امکان بدنه را نیز خنک نگه دارد؛ اما در حین بررسی، حتی در زمان راه‌اندازی اولیه‌ی دستگاه یا در بخش‌های دیگری چون نرم‌افزار دوربین، فریم دستگاه داغی محسوسی را تجربه می‌کند که خصوصا در فصل‌های گرم سال نمود بیشتری پیدا می‌کند.

دوربین شیائومی ۱۲

شیائومی ۱۲ در زمینه‌ی دوربین نیز هرآنچه را که یک کاربر معمولی تا نیمه‌حرفه‌ای از یک گوشی هوشمند می‌خواهد، با خود به همراه دارد. دوربین اصلی از حسگر 1/1.56 اینچی IMX766 با دقت ۵۰ مگاپیکسل ساخت شرکت سونی استفاده می‌کند. دوربین دوم از حسگری نامعلوم با اندازه ۱/۳٫۰۶ اینچی بهره می‌برد که روی آن لنزی اولتراواید قرار دارد. سومین و آخرین دوربین نیز برای عکاسی ماکرو کاربرد دارد با این تفاوت که کاربر می‌تواند در فاصله ۳ تا ۷ سانتی‌متری سوژه، تصویری به‌مراتب نزدیک‌تر به آن را داشته باشد.

در زمینه‌ی فیلم‌برداری نیز خروجی تا 8K@24fps قابل افزایش خواهد بود و برای فیلم‌برداری آهسته نیز می‌توانید با وضوح 1080p نرخ‌فریم ویدیوها را تا ۹۶۰ فریم برثانیه افزایش دهید. با تغییر وضوح به 720p امکان فیلم‌برداری تا ۱۹۲۰ فریم‌برثانیه نیز مهیا خواهد بود.

جمع‌بندی و مقایسه شیائومی ۱۲ با رقبا

این‌روزها با افزایش قیمت پرچمداران، یافتن محصولی با ویژگی‌های حداقلی یک پرچم‌دار با برچسب قیمتی مناسب امری دشوار و بعضا غیرممکن است. حتی برخی از بازیگران صنعت موبایل مانند موتورولا پرچمداران اقتصادی خود را با ضعف‌هایی مانند بدنه پلاستیکی همراه می‌کنند که تا حد زیادی لذت استفاده از یک گوشی بالارده را کاهش می‌دهد؛ اما شیائومی برخلاف دیگر شرکت‌ها با توجه به سیاست‌های قیمت‌گذاری خود و حاشیه‌ی سود اندک، با وجود استفاده از مواد باکیفیت و مشخصات سخت‌افزاری قابل توجه، محصولی خوش‌دست با طراحی چشم‌نواز را راهی بازار کرده است که در این بازه قیمتی کمتر محصولی یارای رقابت با آن را دارد.

از دنیای اندروید تنها می‌توانیم گلکسی S21 FE را رقیبی شایسته برای پرچم‌دار چینی‌ها بدانیم و از اکوسیستم اپل نیز آیفون SE 2022 گزینه‌ای مناسب از نظر کیفیت ساخت و قدرت پردازشی خواهد بود. اگر بخواهیم در انتها نگاهی کلی به شیائومی ۱۲ داشته باشیم، تنها می‌توانیم به داغ شدن‌های متعدد و بعضا بی‌مورد دستگاه اشاره کنیم. پرچم‌دار شیائومی از نظر نرم‌افزاری، دوربین و حس و حال و طراحی بدنه دستگاهی باکیفیت و درخورتوجه را روانه بازار کرده است که رقیبان خود را به‌راحتی شرمسار می‌کند.