نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس
نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس

قدرتمندترین نماینده سری ردمی نوت ۱۱ شیائومی با تمرکز ویژه روی شارژر راهی بازار شده است؛ با بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G همراه ما باشید. شیائومی پس‌از افزایش جزئی اندازه نمایشگر ردمی نوت ۹ پرو تاکنون تغییری در اندازه پنل سری پرو به‌وجود نیاورده است و در ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس نیز حدود ۸۶ درصد از جلوی دستگاه به نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED آن اختصاص دارد. این موضوع، اعتقاد راسخ چینی‌ها به تغییر ندادن ترکیب برنده را نشان می‌دهد. دوربین سلفی در روزنه‌ای تقریباً کوچک قرار گرفته است و حاشیه‌های اطراف نمایشگر نیز درمقایسه با نسل قبل کاهش بسیار ناچیزی را تجربه کرده‌اند که دلیل اصلی آن را می‌توان تخت کردن لبه‌های بدنه دانست.

در سمت راست نمایشگر دکمه‌های صدا و حسگراثرانگشت یکپارچه با دکمه قفل وجود دارند. میزان بیرون‌زدگی دکمه قفل مقداری کم‌تر از دکمه‌های افزایش/کاهش صدا است و همین امر بعضا پیدا کردن محل درست دکمه بدون نگاه کردن به آن را کمی دشوار می‌کند. میزان دقت و سرعت حسگر در سطح بسیار خوبی قرار دارد و حسگر به سرعت اثرانگشت را شناسایی می‌کند. فرایند راه‌اندازی حسگر و معرفی انگشت جدید نیز به‌سرعت انجام می‌شود. سمت مخالف هیچ مورد دیگری به‌چشم نمی‌خورد و در قسمت بالای دستگاه نیز بلندگوی دوم، فرستنده مادون قرمز (IR)، میکروفون ثانویه و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون قرار دارند. سرانجام باید به شیار سیم‌کارت، میکروفون تماس، پورت USB-C و بلندگو اشاره کنیم که همگی در لبه پایین قرار گرفته‌اند.

صفحه‌نمایش و اسپیکر ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G

شیائومی برای گران‌قیمت‌ترین مدل از سری ردمی نوت خود نمایشگری ۶٫۶۷ اینچی با دقت ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل را انتخاب کرده است که از استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند و بیشینه روشنایی آن نیز به گفته شرکت به ۱۲۰۰ نیت می‌رسد. نمایشگر مذکور از نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند و تنها بین مقادیر ۶۰ و ۱۲۰ هرتز جابه‌جا می‌شود. از سوی دیگر، به‌واسطه نرخ‌نمونه‌برداری ۳۶۰ هرتز، سرعت واکنش نمایشگر به لمس کاربر نیز سریع‌تر از نمونه‌های عادی خواهد بود.

نمایشگر OLED ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس با پوششی از گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود و ۸۶ درصد از پنل جلویی دستگاه را دراختیار دارد. تغییر روشنایی نمایشگر ازطریق حسگر ۳۶۰ درجه تنظیم می‌شود که به‌گفته شیائومی دقت بسیار بالاتری را ارائه می‌دهد.

سخت افزار، تجربه بازی و عمر باتری ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G

ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G از Dimensity 920 قدرت می‌گیرد و این تراشه را ۶ یا ۸ گیگابایت رم همراهی می‌کند. میان‌رده‌ی شیائومی را با می‌توان با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی خریداری کرد. ما نسخه‌ی ۸ | ۱۲۸ گیگابایتی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس را برای بررسی دراختیار داشتیم. درنظر داشته باشید که با MIUI می‌توان ۳ گیگابایت از فضای ذخیره‌سازی را به‌عنوان رم مجازی به حافظه‌ی رم دردسترس سیستم‌عامل اضافه کرد.

شیائومی برای حافظه ذخیره‌سازی نماینده خود از رابط UFS 2.2 استفاده می‌کند که سرعت قابل‌قبولی را برای محصولی میان‌رده ارائه می‌کند. همان‌طورکه در جدول بالا مشاهده می‌کنید سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی معادل ۹۹۸ و ۸۱۳ مگابایت برثانیه خواهد بود. در مقام مقایسه از دنیای سامسونگ به گلکسی A52s و از دنیای شیائومی به ۱۱ لایت NE اشاره می‌کنیم که هر دو مدل حدود ۹ درصد در نرخ خواندن ترتیبی و ۳۹ و ۷ درصد در نرخ نوشتن ترتیبی ضعیف‌تر از ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس هستند.

تراشه Dimensity 920 از ۸ هسته پردازشی شامل ۲ هسته پرقدرت Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و ۶ هسته کم‌مصرف Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز استفاده می‌کند. پردازنده Mali-G68 MC4 نیز وظیفه پردازش‌های سه‌بعدی و گرافیکی را به‌عهده دارد.

تراشه Dimensity 920 از نظر قدرت پردازشی بین دو تراشه Snapdragon 778G و Exynos 1280 قرار می‌گیرد. باوجود اینکه در تنظیمات دستگاه حالتی تحت عنوان Performance Mode وجود دارد، اما دستگاه در ارائه قدرتی فراتر از حد و مرزهای فعلی خود عاجز است؛ بنابراین تفاوتی در عملکرد دستگاه مشاهده نخواهید کرد.

درصورت مقایسه ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس با مدل 5G نوت ۱۱ پرو، تفاوت‌ها عموماً در زمینه پردازش گرافیکی خواهد بود؛ به‌طوری‌که تراشه گرافیکی Mali-G68 MC4 برتریِ ۲۴ تا ۲۸ درصدی دربرابر تراشه گرافیکی Adreno 619 دارد؛ هرچند که در زمان اجرای بازی CoD Mobile، تقریباً با عملکرد مشابهی روبه‌رو هستیم.

زمانی تراشه دستگاه با چالش روبه‌رو می‌شود که پای بازی Genshin Impact به میدان باز شود. درصورتی که تنظیمات گرافیکی بازی روی Medium تنظیم شود، نرخ‌فریم خروجی بین ۳۰ تا ۳۸ فریم برثانیه خواهد بود که عملکرد قابل قبولی برای میان‌رده شیائومی محسوب می‌شود. هرچند که SD 778G عملکرد به‌مراتب بهتری را از خود به‌جای می‌گذارد.

آخرین بازی مورد بررسی در این بخش به Diablo Immortal اختصاص دارد. نوت ۱۱ پرو پلاس آخرین ساخته موبایلی استویدیو بلیزارد را با نرخ‌فریم ثابت ۳۰ فریم‌برثانیه اجرا می‌کند. لازم‌به‌ذکر است که به‌صورت پیش‌فرض، امکان انتخاب تنظیمات فراتر از Low وجود ندارد و نرخ‌فریم ۳۰ نیز تنها گزینه قابل انتخاب خواهد بود.

دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G

دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی در محصولی میان‌رده کمی دور از ذهن به‌نظر می‌رسد؛ اما شیائومی ادعا می‌کند که دوربین رده‌بالا یا به اصطلاح Pro Grade را در محصول خود استفاده کرده است؛ عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اصلی به‌دلیل استفاده از فناوری Pixel Binning و ترکیب هر ۹ پیکسلی به یک پیکسل، اندازه‌ای ۱۲ مگاپیکسلی دارند؛ اما همچنان حالتی تحت عنوان 108MP در اپلیکیشن دوربین وجود دارد که علاقه‌مندان می‌توانند از آن استفاده کنند.

دوربین اصلی دستگاه گستره دینامیکی محدودی ارائه می‌کند و درزمینه دمای رنگ نیز کمی به سردی تمایل دارد. جزئیات تصویر به‌اندازه یک سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی نیستند و میزان نویز بالا به‌وضوح در قسمت‌های یک‌دست تصویر مشاهده می‌شود. درهمین ابتدای کار دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G عملکردی ناامید کننده را از خود به‌نمایش گذاشت؛ از این رو باید ببینیم که در ادامه شرایط به‌چه صورت رقم می‌خورد.

جمع‌بندی و مقایسه ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس 5G با رقبا

قدرتمندترین عضو خانواده ردمی نوت ۱۱ از ویژگی‌های مختلفی بهره می‌برد که آن را در زمره دستگاه‌هایی با ارزش خرید بالا قرار می‌دهد؛ ویژگی‌هایی چون قدرت پردازشی بالا، طراحی مناسب، صفحه‌نمایش باکیفیت، عمر باتری طولانی و شارژ سریع؛ اما وجود فاکتور قیمتی ۱۰ میلیون تومانی، نماینده شیائومی را مستقیماً دربرابر نماینده قدرتمند سامسونگ یعنی Galaxy A52s قرار می‌دهد؛ دستگاهی که در بخش‌های مختلفی چون نمایشگر، دوربین و پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی مدت، محصول چینی‌ها را پشت سر خواهد گذاشت.

از طرفی تفاوت‌های بسیار اندک ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس با نسخه پرو و نبود توجیه کافی برای خرید مدل پلاس سبب می‌شود تا ارزش خرید این مدل گران‌قیمت بیش از پیش کاهش پیدا کند.